miercuri, 16 decembrie 2009

Lupta împotriva vaccinurilor: poziţia Bisericii Ortodoxe Ruse


Lupta împotriva vaccinurilor: poziţia Bisericii Ortodoxe Ruse

15.12.2009 11:04 - patriarhia.ru - tradus de Teodor Arktos

          În ultimul număr al revistei „Ţerkovnâi Vestnik” (№ 23, 2009) este publicat un articol în care este prezentată poziţia Bisericii Ortodoxe Ruse vizavi de problema noilor vaccinuri.


         În urma mai multor discuţii şi analize purtate pe marginea acestui subiect a fost formulată o declaraţie din partea Consiliului Social-bisericesc de Etică Biomedicinală al Patriarhiei Ruse şi al Societăţii tuturor Medicilor Ortodocşi din Rusia în privinţa tuturor problemelor vaccinării din Rusia. Medicii de credinţă ortodoxă, bazându-se pe învăţătura Sfintei Evanghelii şi pe cunoştinţele ştiinţifice, au ajuns la următoarea concluzie:


          — este nevoie de o perfecţionare a practicii de profilaxie prin vaccinare: utilizarea unor vaccinuri mai puţin periculoase decât cele folosite în Occident, creşterea nivelului de cunoştinţe în privinţa vaccinologiei în rândurile lucrătorilor medicali.


         — desfăşurarea unor măsuri de informare în privinţa vaccinului şi cercetarea minuţioasă a tuturor criticilor argumentate a utilizării noilor vaccinuri apărute atât în studiile specializate, cât şi în ediiţiile de masă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu