marți, 4 mai 2010

POPOR CREDINCIOS, LUPTĂ-TE PENTRU CREDINŢA TA!



POPOR CREDINCIOS, LUPTĂ-TE PENTRU CREDINŢA TA!


POPORUL CREDINCIOS ESTE DISPREŢUIT

Cincisprezece mii de semnături, adunate doar în câteva zile, sunt dispreţuite de către patriarhul sârb Irineu! Nu acceptă nici el, nici vreun alt ierarh din Sinod să le preia. Sunt foc şi se teme să nu-l ardă!!!  Banii poporului credincios îi doreşte, însă părerea şi semnătura lui nu le vrea.
Un vizitator de pe site sârbesc, vrând să determine mai mult poporul la protest, scrie: „Taci, poporule, taci. Tăceţi, credincioşilor, tăceţi… Tăcerea este un păcat, pentru că, atunci când vă veţi hotărî să vorbiţi, va fi deja prea târziu pentru Biserica Serbiei”.

Patriarhul Irineu şi episcopul Artemie au schimbat câteva expresii acide în Sinod (al Bisericii Ortodoxe Sârbe), în a patra zi a Sinodului.

CA SĂ NU PLANEZE
 FALSELE ACUZAŢII DE ABUZ
 ÎN MITROPOLIA RAŞCA ŞI PRISREN DIN KOSOVO

EPISCOPUL ARTEMIE PRETINDE:

          Să aibă loc o dezbatere imediată despre problemele economice din mitropolia Sa şi acolo unde sunt responsabilităţi, să fie cercetate, chiar şi pentru vreo eventuală răspundere a sa, însă  patriarhul a refuzat. Acestea le scrie presa: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/115096/Sva%C4%91a+Artemija+sa+patrijarhom.html.
          Mitropolitul Artemie, în a patra zi a sinodului, a cerut de la Patriarhul Irineu să expună direct în Sinodul Ierarhiei cazul său, şi să nu aştepte la rând examinarea altor probleme economice din alte Mitropolii.
          Patriarhul a spus că aşa ceva nu se poate şi că trebuie să îşi aştepte rândul.

Pe fotografie scrie: „Episcopul Artemie intră în Patriarhie”

BISERICA NU ESTE VĂTĂMATĂ DE POPORUL CREDINCIOS

          Patriarhul Irineu a cerut Mitropolitului să iasă afară din Palatul Patriarhal şi să spună monahilor şi poporului, care se aflau în afara Patriarhiei - protestând paşnic, prin rugăciune şi psalmodii, din prima zi în care şi-a început lucrările Sinodul Ierarhiei - ca să se îndepărteze. „Protestele - a spus - distrug reputaţia Bisericii”!!!
          Biserica nu este vătămată, domnule patriarh, de poporul credincios, care îşi lasă lucrurile sale pentru a fi alături de un mitropolit curat, care este junghiat pe nedrept.
          Poporul credincios este paznicul Ortodoxiei şi al patriei şi îşi face datoria. Îşi apără comoara. Biserica este vătămată de voi, ecumeniştii, care, precum se vede, nu credeţi în Hristos şi aruncaţi MĂRGĂRITARELE CREDINŢEI ORTODOXE „înaintea porcilor”, ereticilor şi celor de alte religii, ca să creaţi o o guvernare mondială, să pregătiţi venirea lui Antihrist. Schimbaţi comorile Credinţei Ortodoxe cu inelele papei!!!
          Aţi călcat în picioare Sfintele Canoane ale Bisericii. Aţi izgonit în chip nelegiuit pe Mitropolitul Artemie. Aţi scos ordine de arestare prin Interpol!!! Pentru clerici nevinovaţi! Şi de ce să nu o faceţi de vreme ce aveţi puterea de partea voastră, şi sunteţi prieteni cu papa!!! Şi apoi sunteţi deranjaţi pentru că poporul bine credincios protestează!
          Trecerea în rândul sfinţilor  a Sfântului Iustin Popovici nu vă foloseşte la nimic, de vreme ce traversaţi un alt drum, neortodox.
          Pe sfinţii în viaţă îi prigoniţi şi-i izgoniţi, pentru că vă deranjează. Astfel de dispoziţii primiţi de la marii voştri şefi. Pe cei adormiţi îi cinstiţi, ca să aruncaţi cenuşă în ochii lumii; tocmai de aceea poporul credincios nu vă crede şi protestează creştineşte.

În poză monahul Antonie, primul în luptă.


          Protestul lor paşnic îl numiţi „denigrare a Bisericii”! Nu pervertiţi cuvintele şi sensurile.
Voi denigraţi şi faptele voastre, iar nu acţiunile paşnice ale poporului credincios.
Vreţi să treieraţi în Biserică şi poporul să nu fie părtaş!!!

Mitropolitul Artemie nu a dat curs cererii Patriarhului de a-i îndepărta pe monahi şi pe poporul credincios, zicând că nu are o atât de mare influenţă asupra monahilor.
Patriarhul Irineu însă nu l-a crezut, deoarece era sigur că dacă vroia, mitropolitul Artemie putea să îi îndepărteze. „Toate s-au terminat cu o tăcere foarte neplăcută” - adaugă sursa noastră din SPC-SOE.

DE PARTEA EPISCOPULUI ARTEMIE
SUNT PUŢINI EPISCOPI, DAR CURAJOŞI

Un mic număr de episcopi îl apără deschis pe episcopul Artemie.

-         Unii susţin: Conspiraţia împotriva lui Artemie a fost plănuită de Vatican.
-         Episcopii care îl apără pe Mitropolitul Artemie sunt: Episcopul Gheorghe din Canada şi Nicanor de Banat. Ci toate acestea, cel mai dinamic este Episcopul Vasilis Kaciavenda de Svornik şi Tuzla. Strigă, ameninţă, şi chiar condamnă anumiţi episcopi care îl prigonesc pe Mitropolitul Artemie. Este interesant că episcopul Filaret de Mileşeva, cel care îl susţine pe Mitropolitul Artemie, pe toată durata zilei a patra a tăcut.


În poză: Nu vor lipsi din Biserica Ortodoxă soldaţii!

CANONIZAREA CELUI MAI MARE TEOLOG ORTODOX SÂRB

Sinodul Bisericii a hotărât într-un singur glas, ieri, proclamarea ca sfinţi a Arhimadritului Iustin (Popovici) şi a egumenului Simeon Popovici din Mănăstirea Dajbabe -  a declarat serviciul de informaţii al Bisericii Orotdoxe Sârbe. Proclamarea oficială a Părintelui Iustin Popovici va avea loc duminică, 2 mai, în Biserica Sfântului Sava-Vracar.
Arhimadritul Iustin (1894-1979) este considerat unul dintre cei mai mari teologi ortodocşi din veacul XX.
Patru Episcopi ai Bisericii Ortodoxe Sârbe sunt fii duhovniceşti ai lui Iustin Popovici: Episcopul Artemie, fostul Episcop de Zahumie şi  Herţegovina, Atanasie, Irineu de Bacica şi Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului si Litoralului.
Ultimii trei l-au trădat, pentru că s-au dat cu ecumenismul, pe care Părintele Iustin Popovici îl numeşte panerezie şi au simpatii  cu antihristul papă. Singurul care rămâne fidel învăţăturii lui Hristos şi liniei ortodoxe a părintelui său duhovnicesc este episcopul Artemie şi de aceea este prigonit de cei trei foşti fraţi ai săi!

Notă: Caricatura este din arhiva Mitropolitului de Florina, Părintele Augustin Kandiotis, iar fotografiile de pe site-urile sârbeşti:



(traducere I.F., http://www.augoustinos-kantiotis.gr/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu